DE LESSEN IN DE STUDIO

Relax and unwind 

 Deze les staat in het teken van loslaten. Via ademhalingstechnieken, zachte bewegingen van het lichaam, kom je tot jezelf en gaan we ervoor om de rust (terug) te vinden. ‘Zachtere’ houdingen, die minder fysieke kracht vereisen. We leggen meer nadruk op de ademhaling, meditatie en asana’s (yoga houdingen).
Een lekkere les om te ontspannen… Een trager tempo… Verbeter je flexibiliteit en laat los.

 

Pralaya yoga 

Pralaya yoga lessen zijn een fysieke uitdaging: je ontwikkelt kracht, flexibiliteit en je voorkomt (of geneest) je blessures.

Je werkt met 2 spiergroepen die beide aan een andere kant van een gewricht zitten en een tegengestelde werking hebben, de zogenaamde antagonisten.

Als een spiergroep aan de ene kant samenknijpt, dan ontspant de spiergroep aan de andere kant van het gewricht. Pralaya yoga lijnt de gewrichten uit, ook de wervelkolom. Kortom, door het aanspreken van “vergeten spiergroepen” breng je je eigen lichaam in balans en zal het beter kunnen functioneren.
Deze lessen zijn geschikt voor iedereen, omdat je houdingen op verschillende niveaus kunt uitvoeren. Het zijn over het algemeen intensieve lessen, want je zet spieren in actie die we normaliter minder gebruiken en die voel je de dag erna wel! Omdat je het beste effect bereikt door de juiste uitvoering van de houdingen, is er veel uitleg tijdens de les.

 

Yin yoga

Yin geeft ruimte, letterlijk en figuurlijk. Door de zwaartekracht haar werk te laten doen en je volledig over te geven aan de houding, ontstaat er ruimte. Yin yoga richt zich op het creëren van ruimte in je bindweefsel en gewrichten. Door een houding langer aan te houden, bereik je het stugge bindweefsel. De fascie. Yin yoga maakt je flexibel in elk opzicht. Door middel van stretch en druk worden alle meridianen gestimuleerd. Deze stimulatie zorgt voor het vrijkomen van energie, van de Chi. Zo laat je je energie weer stromen.

 

 Vinyasa 

Bij Vinyasa komen ademhaling en beweging bij elkaar. Je kan het zien als meditatie in beweging. De houdingen voer je in series achter elkaar uit, hierdoor ontstaat er een dynamiek. Dynamische overgangen van de ene houding naar de andere. Bij de Vinyasa les ben je lekker in beweging, de flexibiliteit neemt toe en je gaat zeker ook zweten! De bloedsomloop komt op gang, de zweetklieren worden gestimuleerd en zo raak je je afvalstoffen kwijt. Vinyasa heeft een reinigend effect op je lichaam. Door de krachtinspanning, bouw je ook nog eens meer kracht op. Verschillende spiergroepen versterk je door het beoefenen van Vinyasa.

 

Zachte Vinyasa/Soft Vinyasa Flow

 Tijdens deze les is er ruimte voor variatie. Houdingen volgen elkaar in een heel rustig tempo op en soms verblijf je wat langer in een bepaalde houding. De focus is voornamelijk gericht op de spieren. Uiteraard is er aandacht voor je ademhaling en meditatie. Een fijne les om je dag mee af te sluiten. 

 

Aerial Yoga

Jij, een doek en de zwaartekracht. Meer heb je niet nodig voor Aerial Yoga. Het doek ondersteunt, haalt compressie uit je wervelkolom, spanning uit nek en schouders en geeft je een gevoel van totale vrijheid!
Op een unieke wijze ervaar en beoefen je de traditionele yoga houdingen/ asanas met behulp van een stoffen hangmat.
Ervaar het unieke gevoel van gewichtloosheid, vrijheid, ruimte en lengte in je hele lichaam. Hier mag je loslaten en laat je de zwaartekracht het werk doen tijdens omgekeerde houdingen.
De druk verminderd op het wervelkolom, waardoor je alle omliggende spieren kan ontspannen. Op een unieke wijze sluiten we de les, letterlijk zwevend, af.
Ontdek en beleef deze bijzondere yoga ervaring. Zowel voor beginners als gevorderde yogi’s is deze les geschikt!

 

Kinderyoga 

Kinderen beleven met Cornelia de mooiste yoga-avonturen. Net als bij volwassenen is het doel van kinderyoga het lichaam en geest in balans te brengen, door het doen van oefeningen die kracht en energie geven. Kinderyoga geeft de kinderen meer zelfvertrouwen, ze leren te ontspannen en het heeft een gunstig effect op de motoriek en het concentratievermogen. Kinderyoga en zeker ook Cornelia stimuleert de fantasie en creativiteit van de kinderen.  Je kind leert om te gaan met gedachten die zorgen voor afleiding, ze leren te focussen op het lichaam en ademhaling.

Op maandag is het feest voor de allerkleinste onder ons in de leeftijd van 3 tot en met 6 jaar en op dinsdag beleven kinderen van 7 tot en met 10 jaar de mooiste yoga-avonturen. De lessen starten beide om 16:00 uur en eindigen rond 17:00 uur.

 

 

 

 

 

de studio
__

Emmakade 59
8921 AG  Leeuwarden
info@bijonsindestudio.nl

José      0620449687
Maria   0618311118

volg ons online
__