DE LESSEN IN DE STUDIO

Relax and Unwind 

 Deze les staat in het teken van loslaten. Via ademhalingstechnieken, zachte bewegingen van het lichaam, kom je tot jezelf en gaan we ervoor om de rust (terug) te vinden. ‘Zachtere’ houdingen, die minder fysieke kracht vereisen. We leggen meer nadruk op de ademhaling, meditatie en asana’s (yoga houdingen).
Een lekkere les om te ontspannen… Een trager tempo… Verbeter je flexibiliteit en laat los.

 

Pralaya Yoga 

Uniek in heel Noord Nederland!

Pralaya yoga lessen zijn een fysieke uitdaging: je ontwikkelt kracht, flexibiliteit en je voorkomt (of geneest) je blessures.

Je werkt met 2 spiergroepen die beide aan een andere kant van een gewricht zitten en een tegengestelde werking hebben, de zogenaamde antagonisten.

Als een spiergroep aan de ene kant samenknijpt, dan ontspant de spiergroep aan de andere kant van het gewricht. Pralaya yoga lijnt de gewrichten uit, ook de wervelkolom. Kortom, door het aanspreken van “vergeten spiergroepen” breng je je eigen lichaam in balans en zal het beter kunnen functioneren.
Deze lessen zijn geschikt voor iedereen, omdat je houdingen op verschillende niveaus kunt uitvoeren. Het zijn over het algemeen intensieve lessen, want je zet spieren in actie die we normaliter minder gebruiken en die voel je de dag erna wel! Omdat je het beste effect bereikt door de juiste uitvoering van de houdingen, is er veel uitleg tijdens de les.

Maria is de enige officieel en door, de grondlegger van Pralaya Yoga, Robert Boustany geschoolde Pralaya Docent in heel Noord Nederland!

 

Yin Yoga

Yin geeft ruimte, letterlijk en figuurlijk. Door de zwaartekracht haar werk te laten doen en je volledig over te geven aan de houding, ontstaat er ruimte. Yin yoga richt zich op het creëren van ruimte in je bindweefsel en gewrichten. Door een houding langer aan te houden, bereik je het stugge bindweefsel. De fascie. Yin yoga maakt je flexibel in elk opzicht. Door middel van stretch en druk worden alle meridianen gestimuleerd. Deze stimulatie zorgt voor het vrijkomen van energie, van de Chi. Zo laat je je energie weer stromen.

 

(Soft) Vinyasa 

Bij Vinyasa komen ademhaling en beweging bij elkaar. Je kan het zien als meditatie in beweging. De houdingen voer je in series achter elkaar uit, hierdoor ontstaat er een dynamiek. Dynamische overgangen van de ene houding naar de andere. Bij de Vinyasa les ben je lekker in beweging, de flexibiliteit neemt toe en je gaat zeker ook zweten! De bloedsomloop komt op gang, de zweetklieren worden gestimuleerd en zo raak je je afvalstoffen kwijt. Vinyasa heeft een reinigend effect op je lichaam. Door de krachtinspanning, bouw je ook nog eens meer kracht op. Verschillende spiergroepen versterk je door het beoefenen van Vinyasa.

Bij de soft vinyasa volgend de houdingen zich op een iet wat langzamer tempo elkaar op. Ook zal je een mix kunnen ervaren van yin en vinyasa. Kortom een verrassende en afwisselende fijne les met voor ieder wat wils.

 

Meditatie Reis 

Deze heerlijke ontspannen meditatie les is een echte week breker! Lara nodigt jou uit om alles even lost te laten. Ze neemt je mee in een meditatie zodat jij je hele lichaam kunt ontspannen. Vanuit je hoofd naar je hart en in je lijf. Na de les ben je weer volledig opgeladen zodat je ook de tweede helft van de week optimaal kunt shinen ✨

 

 

 

 

de studio
__

Legedyk 4
8935 DG  Leeuwarden
Eerste etage direct links
info@bijonsindestudio.nl

José      0620449687
Maria   0618311118

volg ons online
__