Maria de Jong

Mijn verleden ligt bij de bank, naast mijn werk bij de bank begeleide ik mensen bij het vinden van een passende leefstijl en geef ik voedingsadviezen ondersteund met Herbalife i.c.m. het geven van yogalessen.

11 jaar geleden ben ik daarmee begonnen. Die yogalessen deden mij goed. Ik zat in een niet fijne periode, veel druk, stress en andere sores. Een goede vriendin nodigde mij uit om eens een les te proberen.
Tijdens de les kwam ik mezelf flink tegen, dacht dat ik de beste van de klas moest zijn, wilde alles kunnen en heb ’t als frustratie ervaren dat de juf beter was dan ik… Na deze les heb ik minstens een week spierpijn gehad waar de viervoeters geen brood van lusten.
Toch deed dit iets met mij, ik wist nog niet wat maar het voelde goed. De hoofdpijn ging weg en ik kwam weer in balans. Het hoefde helemaal niet zo mal.

Na verloop van tijd ben ik in gesprek geraakt met Neva Ingalls die mijn docente Hanneke Schaafsma ook heeft opgeleid. Zij vond mij geschikt om een teacher training te gaan volgen. De 200uurs opleiding heb ik gevolgd in Breda bij Neva Ingalls, Dorinda Farver en Robert Boustany. Deze heb ik in 2012 afgerond. De 300 uurs training bij Robert Boustany heb ik in 2017 afgerond.

Al met al zit er 500 uur opleiding in wat yoga betreft. Uiteraard heb ik daarnaast nog wat bij scholing gehad om mijn kennis te vergroten en losse modules gevolgd bij:

Lize van Dam (Zwangeren veilig in de les)
Rob Hess (Building on the asanas)
Bart Denys (Physio yoga)
Simon Rowe (vinyasa flow)
Shiva Rea (vinyasa flow)
Adriene Mishler (vinyasa flow)
Nianna Bray (vinyasa flow)
Bart Benschop (yoga nidra)

Inmiddels geef ik een jaar of 6 lessen aan verschillende groepen ook begeleid ik mensen één op één. Elke keer zit er wel weer ergens een cadeautje in de lessen dit brengt mij veel plezier en voldoening.

De lessen die ik verzorg zijn soms verrassend pittig van aard. Ik laat je het liefst de vergeten spiergroepen gebruiken zodat er balans rondom je gewrichten komt waardoor je rechter op kan staan, zitten etc Daarmee krijg je meer energie in je lichaam. Dit kan zowel in een ontspannen les als in een vloeiende les zijn. Een goede grap en grol zit er altijd in verwerkt, het leven is al serieus genoeg. Lachen mag, ontspanning is belangrijk en alles met een glimlach op je gezicht is makkelijker.

Tot gauw in een van de lessen, ik kijk naar je uit!

José van Egmond

Jarenlang werkte ik in de financiële dienstverlening. En op een dag wist ik het…. Ik word therapeut, yogadocent en personal trainer. Of ik niet kon kiezen? Jawel, alleen ik weet uit ervaring dat het één vaak niet zonder het andere kan. De meeste interventies zijn gebaseerd op een verandering van leefstijl, voeding, beweging en ontspanning. Daarom koos ik voor deze drie disciplines. Zodat ik een compleet plan kan aanbieden.

Ik kwam in beweging. Studeren naast mijn werk was ik wel gewend. De wetboeken ruilde ik in voor andere studieboeken. Ik ben begonnen met de benodigde opleidingen tot Personal Trainer, yoga teacher opleidingen en de opleiding tot Orthomoleculair Therapeut volgens de PNI. En vervolgens de kPNI opleiding in zijn geheel. Als kers op de taart kwamen alle theoretische studies praktisch samen in de training tot Intermittent Living Coach.

Bij De Nieuwe Yoga School volgde ik diverse opleidingen tot Yoga docent:

Vinyasa Teacher Training (200hrs)
Advanced study Yoga Therapy (50hrs)
Advanced study Creative and Intelligent Sequencing (50hrs)
Advanced study Mastering the art of Flow (50hrs)
Yin Teacher Training (200hrs)

Daarnaast volgde ik diverse losse modules en workshops onder andere:

(Rob Hess (Building on the Asana’s)
Bart Denys (Fysio yoga)
Simon Rowe (Vinyasa flow)
Niana Bray (Vinyasa flow)
Mathieu Boldron (YinYasa)
Marjon Rozema (Hormoon Yoga)
Simon Park (Liquid Flow Yoga)
Sandra Carson (Psoas, Core, Tantra)

Het regelmatig volgen van workshops en modules zorgt voor verdieping, meer kennis en ervaring. Het is altijd weer een groot cadeau aan mijzelf inspiratie op te doen bij collega docenten, nieuwe inzichten te verkrijgen en dingen te (her)ontdekken.

Hoe meer ik weet, des te meer ik weet dat ik nog zo weinig weet.

Inmiddels ben ik volledig omgeschoold, heb ik alweer enige jaren ervaring als coach, therapeut, personal trainer en yogadocent. Naast het geven van therapie, voedings- en leefstijl advies geef ik yoga in groepsverband. En sta ik volledig in mijn kracht voor groepen. Ik enthousiasmeer graag mensen controle (terug) te nemen over hun gezondheid en de keuzes die ze zelf kunnen maken. Een geweldige combinatie met heel veel afwisseling,
geen dag is hetzelfde!

Het roer omgooien heeft heel wat voeten in aarde. Een sprong in het diepe. Kost veel energie niet alleen van mijzelf maar ook van de mensen om mij heen. Dankbaar dat ik deze stap heb genomen en dankbaar dat ik op dit pad Maria weer tegenkwam. Trots ben ik. Trots dat ik ging voor de verandering, deze verandering past. Het zit als gegoten, een heerlijke trui die je niet meer uit wilt doen. Of meer in ons straatje, het past als de perfecte yogalegging.

Bij ons in De Studio is voldoende ruimte voor het overbrengen van onze kennis. Naast onze reguliere lessen  komen wij met diverse workshops, lezingen, modules waarin wij onze kennis met passie overbrengen. Ook hebben we in De Studio een praktijkruimte waar zowel Maria als José onze consulten kunnen geven. De Studio is meer dan alleen yoga. Wij brengen yoga en leefstijl samen.

Wees welkom bij ons in De Studio.

de studio
__

Legedyk 4
8935 DG  Leeuwarden
Eerste etage direct links
info@bijonsindestudio.nl

José      0620449687
Maria   0618311118

volg ons online
__