Iedereen die bij ons in Savasana ligt krijgt als dank een aai over de bol, een strijk over de wang, een hand op het schouder. Deze korte massage voeren wij uit met olie. Dit ruik je ook wanneer wij bij je komen om je op deze manier nog iets meer te laten ontspannen. Bij ons in De Studio werken wij met etherische oliën, diit zijn 100% pure oliën.

In deze extra les staan er verschillende oliën centraal en zal er een en ander worden uitgelegd hoe een etherische olie voor jou kan werken. Oliën werken op verschillende vlakken ondersteunend, zo kunnen bepaalde oliën je ook ondersteunen bij je yogales.

Om maar een voorbeeld te noemen, iedereen weet dat Lavendel een rustgevend plantje is. Lavendel is dan ook erg lekker voor het slapen gaan of wanneer je gespannen bent. Je kan aan het plantje zelf  ruiken of aan een olie gemaakt van deze plant. Met je ademhaling kan je jezelf kalmeren wanneer je gestrest of overstuur bent. Een mooi middel om je spanning los te laten. Wanneer je een prettige of aangename geur ruikt, ga je meestal iets intenser ademen. Je ademhaling wordt dan verdiept en het inhalen van een geur zorgt voor een reactie in je hersenen. Je hersenen sturen vervolgens een signaal naar je lichaam. Je reukvermogen is nl verbonden met verschillende delen in je hersenen, zoals je geheugen, emoties en zelfs je hormonen. Kortom er is veel te vertellen over oliën en hoe ze werken, maar ook hoe ze ondersteunend voor jouw yoga (les) kunnen zijn. Daarom in deze yogales aandacht voor mooie pure oliën i.c.m. verschillende houdingen.

Etherische of essentiële oliën zijn vluchtige, aromatische verbindingen die worden gevonden in zaden, schors, bladeren, stengels, wortels, bloemen en andere delen van planten. Vrijwel alle planten produceren etherische oliën maar slechts een klein deel produceert ze in een hoeveelheid die winning mogelijk en rendabel maakt. Misschien heb je wel eens van de geur van een roos, lavendel of vers gesneden munt genoten. Of het sap uit de schil van een rijpe sinaasappel of mandarijn geperst. Dan heb je zeker de aromatische kwaliteiten van essentiële oliën ervaren.

Essentiële oliën hebben krachtige, reinigende eigenschappen en zijn van nature anti-bacterieel. Pure essentiële oliën worden onmiddellijk door de huid opgenomen en zorgen voor reactie in dat gebied van het lichaam. Veel essentiële oliën kunnen ook worden gebruikt als voeding, om vitaliteit en gezondheid te helpen bevorderen. Zuivere, onversneden essentiële oliën zijn doorzichtig en variëren in kleur van kristalhelder, geel, oranje, groen, tot diep blauw.

Door de geschiedenis heen zijn essentiële oliën in verschillende culturen al veelvuldig toegepast vanwege hun medicinale en therapeutische werking. Ook dieren in het wild kennen instinctief de mogelijkheden die etherische oliën uit planten ze kunnen bieden. Moderne wetenschappelijke studies bevestigen steeds meer de enorme voordelen van essentiële oliën voor onze gezondheid.

Investering: 1 losse les
Locatie: De Studio, Emmakade 59 Leeuwarden
Datum: vrijdag 27 september
Tijd: 19:30-20:45 uur

Heb je al een rittenkaart of abonnement kan je jezelf gewoon inschrijven in het boekingssysteem. De investering is 1 les. Mocht je nog geen product hebben en je bent zeker geïnteresseerd in deze les? Meld je dan aan via de link hieronder:

Aanmelden? Klik hier